Dünyanın Değişen Manzarası

Görünüm, bir arazi alanının organik ve insan yapımı özelliklerini tarif etmek için kullanılan bir terimdir. Dağlar, vadiler, nehirler, ormanlar, kentler ve kasabaları içerebilir. Manzaralar hem güzel bununla beraber esin verici olabilir ve ek olarak yemek, su ve barınak deposu da olabilirler. Görünüm Türleri Her biri kendine has özelliklere haiz birçok değişik görünüm türü vardır. En yaygın görünüm türlerinden bazıları şunlardır: Dağlık manzaralar Çöl manzaraları Orman manzaraları Otlak manzaraları Kentsel manzaralar Her görünüm türünün kendine has bir takım zorluğu ve fırsatı vardır. Mesela, dağlık manzaralara erişim zor olabilir, sadece hem de olağanüstü manzaralar da sunabilirler. Çöl manzaraları sıcak ve kuru olabilir, sadece hem de muhtelif benzersiz nebat ve hayvanlara da ev sahipliği yapabilirler. Orman manzaraları yemyeşil ve gür olabilir, sadece hem de yırtıcı hayvanların varlığı sebebiyle tehlikeli de olabilirler. Davet manzaraları aleni ve geniş olabilir, sadece kuraklığa da meyilli olabilirler. Kentsel manzaralar kalabalık ve gürültülü olabilir, sadece hem de muhtelif iş, […]

Dünyanın Değişen Manzarası

Doğanın Destanı: Muhteşem Manzara Çekimleri Yolculuğu

Görünüm, bir arazi alanının organik ve insan yapımı özelliklerini tarif etmek için kullanılan bir terimdir. Dağlar, vadiler, nehirler, ormanlar, kentler ve kasabaları içerebilir. Manzaralar hem güzel bununla beraber esin verici olabilir ve ek olarak yemek, su ve barınak deposu da olabilirler.

Doğanın Destanı: Muhteşem Manzara Çekimleri Yolculuğu

Görünüm Türleri

Her biri kendine has özelliklere haiz birçok değişik görünüm türü vardır. En yaygın görünüm türlerinden bazıları şunlardır:

  • Dağlık manzaralar
  • Çöl manzaraları
  • Orman manzaraları
  • Otlak manzaraları
  • Kentsel manzaralar

Her görünüm türünün kendine has bir takım zorluğu ve fırsatı vardır. Mesela, dağlık manzaralara erişim zor olabilir, sadece hem de olağanüstü manzaralar da sunabilirler. Çöl manzaraları sıcak ve kuru olabilir, sadece hem de muhtelif benzersiz nebat ve hayvanlara da ev sahipliği yapabilirler. Orman manzaraları yemyeşil ve gür olabilir, sadece hem de yırtıcı hayvanların varlığı sebebiyle tehlikeli de olabilirler. Davet manzaraları aleni ve geniş olabilir, sadece kuraklığa da meyilli olabilirler. Kentsel manzaralar kalabalık ve gürültülü olabilir, sadece hem de muhtelif iş, tahsil ve eğlence fırsatları da sunabilirler.

Manzaranın Öğeleri

Manzaranın unsurları, bir manzarayı meydana getiren değişik bileşenlerdir. Bu unsurlar şunları ihtiva eder:

  • Arazi yöntemleri
  • Su kütleleri
  • Nebat örtüsü
  • Hayvanlar
  • İnsanlar

Manzaranın unsurları benzersiz ve dinamik bir ortam yaratmak için birbirleriyle etkileşime girer. Mesela, arazi yöntemleri su akışını etkileyebilir, nebat örtüsü hayvanlar için yemek ve barınak sağlayabilir ve insanoğlu inşaat ve geliştirme yöntemiyle manzarayı değiştirebilir.

Doğanın Destanı: Muhteşem Manzara Çekimleri Yolculuğu

Peyzaj Tasarımının İlkeleri

Peyzaj tasarımı, güzel ve işlevsel peyzajlar yaratma sanatı ve bilimidir. Peyzaj tasarımcıları, tasarımlarını kurmak için muhtelif ilkeler kullanırlar, bunlar içinde şunlar bulunur:

  • Ölçüt ve orantı
  • Birlik ve ahenk
  • Yeniden ve ritim
  • Kontrast ve çeşitlilik
  • Balans ve bakışım

Peyzaj tasarımcıları, hem güzel duyu açıdan hoş bununla beraber işlevsel peyzajlar yaratmak için bu prensipleri kullanırlar. Ek olarak bir peyzaj tasarlarken müşterinin ve sitenin gereksinimlerini da hesaba katarlar.

Doğanın Destanı: Muhteşem Manzara Çekimleri Yolculuğu

Peyzaj Mimarisi

Peyzaj mimarisinin zamanı eski Mısırlılara ve Yunanlılara kadar uzanır. Bu kültürler dini törenler, eğlence ve toplumsal toplantılar için kullanılan güzel bahçeler ve parklar yaratmıştır. Orta Yüzyıl'da manastırlar ve kaleler çoğu zaman yemek ve güzellik elde eden bahçelerle çevriliydi. Rönesans döneminde İtalyan bahçeleri detaylı tasarımları ve su özelliklerinin kullanımıyla meşhur oldu. 18. yüzyılda İngiliz peyzaj bahçeleri organik tasarımları ve mahalli bitkilerin kullanımıyla popüler hale geldi. 19. yüzyılda Amerikalı peyzaj mimarları ülkenin eşi olmayan manzarasını ve kültürünü yansıtan parklar ve bahçeler yaratmaya başladı.

Doğanın Destanı: Muhteşem Manzara Çekimleri Yolculuğu

Modern Peyzaj Mimarisi

Modern peyzaj mimarisi, fazlaca muhtelif stilleri ve yaklaşımları kapsayan muhtelif bir alandır. Modern peyzaj mimarları, hem güzel bununla beraber işlevsel olan sürdürülebilir peyzajlar yaratmakla ilgilenirler. Ek olarak bir peyzaj tasarlarken müşterinin ve sitenin gereksinimlerini da hesaba katarlar.

İlginizi Çekebilir:  Toprağın Ruhları

Görünüm ve Sürdürülebilirlik

Manzaralar sürdürülebilirlikte mühim bir rol oynayabilir. Sürdürülebilir manzaralar etraf dostu olacak ve kaynakları koruyacak halde tasarlanmıştır. Ek olarak hava standardını iyileştirmeye, gürültü kirliliğini azaltmaya ve yaban yaşamı için hayat alanı sağlamaya destek olabilirler.

Görünüm ve Hukuk

Yasa, peyzaj mimarisinde mühim bir rol oynar. Arazi kullanım yasaları, bayındır yasaları ve etraf yasalarının tüm bunlar peyzajların tasarlanma ve geliştirilme biçimini etkisinde bırakır. Peyzaj mimarları, yasalara müsait peyzajlar yaratmak için bu yasaların bilincinde olmalıdır.

Görünüm ve Kültür

Manzaralar kültür tarafınca şekillendirilir. Manzaraları tasarlama ve kullanma şeklimiz değerlerimizi ve inançlarımızı yansıtır. Manzaralar ek olarak kültürel kimliği anlatım etmek ve bir

Görünüm Tabiat
Fotoğrafçılık
Görünüm Türleri Yolculuk
Manzaranın Öğeleri Yolculuk
Peyzaj Tasarımının İlkeleri Sual Yanıt

II. Görünüm Türleri

Manzaralar, fizyolojik özelliklerine, kültürel önemlerine ya da ekolojik işlevlerine bakılırsa muhtelif türlere ayrılabilir. En yaygın görünüm türlerinden bazıları şunlardır:

  • İnsan müdahalesi olmadan tabiat güçleri tarafınca açılan organik manzaralar
  • İnsan faaliyeti tarafınca şekillendirilen kültürel manzaralar
  • Organik çevreyle etkileşimleri ile tanımlanan ekolojik manzaralar

Her görünüm türünün kendine has benzersiz özellikleri ve nitelikleri vardır. Organik manzaralar çoğu zaman engebeli güzellikleri ve kucak dolusu yaban yaşamı ile karakterize edilir. Öte taraftan kültürel manzaralar çoğu zaman binalar, yollar ve köprüler şeklinde insan yapımı yapıları ve özellikleri ile karakterize edilir. Ekolojik manzaralar, içlerinde yaşayan organizmalar ile fizyolojik etraf arasındaki etkileşimlerle tanımlanır.

Manzaralar ölçeklerine bakılırsa de sınıflandırılabilir. Mikro manzaralar, çoğu zaman kentsel alanlarda bulunan minik ölçekli manzaralardır. Mezo manzaralar, kırsal alanlarda bulunan orta ölçekli manzaralardır. Makro manzaralar, yırtıcı hayat alanlarında bulunan büyük ölçekli manzaralardır.

Manzaraların sınıflandırılması kompleks ve devamlı gelişen bir alandır. Devamlı olarak yeni görünüm türleri yaratılmaktadır ve değişik görünüm türleri arasındaki sınırlar çoğunlukla bulanıktır. Sadece manzaraların sınıflandırılması, etrafımızdaki organik ve kültürel dünyayı tahmin etmek için mühim bir araçtır.

III. Manzaranın Elemanları

Peyzajın unsurları, bir peyzajı meydana getiren temel bileşenlerdir. Bunlar şunları ihtiva eder:

  • Şekil
  • Ölçüt
  • Doku
  • Renk
  • Fer
  • Gölge
  • Model
  • Hareket
  • Ses

Bu unsurlar, rahat ve dingin bir ortamdan dinamik ve coşku verici bir ortama kadar muhtelif değişik efektler yaratmak için kullanılabilir.

Görünüm unsurlarını anlayarak kendi çalışmalarınızda daha müessir ve güzel manzaralar yaratabilirsiniz.

IV. Peyzaj Tasarımının İlkeleri

Peyzaj tasarımının prensipleri, başarıya ulaşmış peyzajların yaratılmasına rehberlik eden temel kavramlardır. Bu prensipler şunları ihtiva eder:

  • Birlik
  • Çeşitlilik
  • Balans
  • Vurgu
  • Tekrarlama
  • Geçiş
  • Sekans
  • Nispet
  • Ölçüt

Bu prensiplerin her biri hem görsel olarak cazibeli bununla beraber işlevsel bir görünüm yaratmada mühim bir rol oynar. Bu prensipleri anlayıp uygulayarak, peyzaj tasarımcıları hem güzel bununla beraber davetkar mekanlar yaratabilirler.

V. Peyzaj Mimarlığı

Peyzaj mimarisinin zamanı uzun ve karmaşıktır, yüzyıllar öncesine dayanır. Peyzaj mimarisinin en eski örnekleri, özenle düzenlenmiş bitkilerin ve su öğelerinin güzel ve sakin alanlar yaratmak için kullanıldığı eski Mısır ve Mezopotamya bahçelerinde bulunabilir.

İlginizi Çekebilir:  Dünyanın Gizli Bahçeleri

Orta Yüzyıl'da peyzaj mimarisi büyük seviyede resmi bahçelerin yaratılmasına odaklanmıştı ve bu bahçeler çoğu zaman dini törenler ve öteki mühim etkinlikler için ortam olarak kullanılıyordu. Sadece Rönesans döneminde peyzaj mimarisi, organik dünyanın güzelliğini öykünmek edecek halde tasarlanmış bahçelerle daha doğalcı bir yaklaşım benimsemeye başladı.

18. yüzyılda, gayriresmîliği ve organik malzemelerin kullanımıyla karakterize edilen İngiliz peyzaj bahçesinin yükselişi görüldü. Bu bahçe stili öteki ülkeler tarafınca hızla benimsendi ve 19. yüzyılda peyzaj mimarlığı tanınan bir meslek halini aldı.

20. yüzyılda peyzaj mimarisi, camianın değişen gereksinimlerini yansıtan yeni stiller ortaya çıkarak gelişmeye devam etti. Günümüzde peyzaj mimarları, hususi bahçelerden kamusal parklara ve alanlara kadar fazlaca muhtelif projeler üstünde iş koşturmacasındadır. Her insanın hayat standardını artıran güzel ve işlevsel alanlar yaratmaktan sorumludurlar.

VI. Modern Peyzaj Mimarisi

Modern peyzaj mimarisi devamlı gelişen ve değişen bir alandır. Son yıllarda sürdürülebilir peyzaj tasarımına ve kentsel çevrenin gereksinimlerini karşılayan peyzaj mimarisine olan alaka artmaktadır.

Modern peyzaj mimarisindeki temel eğilimlerden bazıları şunlardır:

  • Mahalli nebat ve malzemelerin kullanması
  • Kentsel alanlarda yeşil alanların oluşturulması
  • Sanat ve tabiatın bir araya gelmesi
  • Sürdürülebilir araç-gereç ve uygulamaların kullanması

Modern peyzaj mimarları, hem güzel bununla beraber işlevsel olan ve bu tarz şeyleri kullanan insanların sıhhat ve refahına katkıda bulunan mekanlar yaratmak için çalışıyorlar.

Modern peyzaj mimarisi projelerinden birtakım örnekler şunlardır:

  • New York şehrindeki High Line, eski bir yüksek demir yolu hattının halka aleni bir parka dönüştürülmesiyle oluşturulmuştur.
  • New York şehrindeki Central Park Conservancy, 1980'den beri Central Park'ın restorasyonu ve bakımından görevli olan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.
  • İngiltere'nin Cornwall kentindeki Eden Projesi, iki eski kil ocağının içerisine inşa edilmiş büyük ölçekli bir botanik bahçesidir.

Bunlar, modern peyzaj mimarları tarafınca üstlenilen birçok coşku verici ve yenilikçi projeden yalnız birkaçı. Bu, devamlı gelişen bir alandır ve şehirlerimizin ve topluluklarımızın geleceğinde mühim bir rol oynamaya devam edeceği kesindir.

VII. Görünüm ve Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik, peyzaj mimarisinde mühim bir husustur, zira hem güzel bununla beraber çevresel açıdan görevli peyzajlar tasarlamak önemlidir. Sürdürülebilirliği peyzaj tasarımına dahil etmenin birçok yolu vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Mahalli iklime ahenk elde etmiş, azca su ve gübre gerektiren organik bitkilerin kullanılması.
  • Su tüketimini azaltmak için yağmur suyu hasadı ve gri su sistemleri kullanmak.
  • Enerji tüketimini azaltmak için güneş panelleri ve öteki yenilenebilir enerji kaynaklarının kurulması.
  • İnşaatta geri dönüşümlü malzemelerin kullanılması.
  • Biyolojik çeşitliliği desteklemek için yaban yaşamı hayat alanları yaratmak.

Sürdürülebilirliği peyzaj tasarımına dahil ederek, etraf ve insanoğlu için iyi olan güzel ve işlevsel peyzajlar yaratabiliriz.

Görünüm ve Hukuk

Yasa, manzarayı şekillendirmede mühim bir rol oynar. Arazi kullanım yönetmelikleri, bayındır yönetmelikleri ve etraf yasalarının tüm bunlar manzaraların iyi mi geliştirildiği ve kullanıldığı üstünde mühim bir etkiye haizdir. Bu kısımda, yasanın manzarayı iyi mi etkilediğini inceleyeceğiz ve geliştirmenin gereksinimleri ile organik kaynakları koruma ihtiyacı içinde balans kurmaya çalışırken ortaya çıkan zorluklardan ve fırsatlardan kimilerini tartışacağız.

İlginizi Çekebilir:  Ayna, Duvardaki Ayna

Yasanın manzarayı etkilediği en mühim yollardan biri arazi kullanım düzenlemeleridir. Bu düzenlemeler değişik alanlarda hangi tür geliştirmelerin gerçekleşebileceğini denetim eder ve duyarlı alanlarda geliştirmeyi sınırlayarak organik kaynakları korumaya destek olabilir. Mesela, bayındır yönetmelikleri sel ya da heyelanlara meyilli alanlarda bina inşa edilmesini yasaklayabilir ve ek olarak geliştiricilerin aleni alan ya da yaban yaşamı hayat alanı için arazi ayırmasını gerektirebilir.

Yasanın manzarayı etkilemesinin bir öteki yolu da etraf yasalarıdır. Bu yasalar hava standardını, su standardını ve nesli tükenmekte olan türleri korur ve kirliliği ve öteki çevresel hasarları önlemeye destek olabilir. Mesela, Pak Hava Yasası fabrikalardan ve öteki kirlilik kaynaklarından meydana gelen emisyonları düzenler ve Korku Altındaki Türler Yasası nesli tükenme tehlikesi altında olan bitkileri ve hayvanları korur.

Yasa, sürdürülebilir arazi kullanım uygulamalarını teşvik etmede de rol oynayabilir. Sürdürülebilir arazi kullanım uygulamaları, çevreyi korurken hem de insanların gereksinimlerini da karşılayan uygulamalardır. Mesela, çiftçiler toprak standardını ve su kaynaklarını korumak için sürdürülebilir arazi yönetimi uygulamalarını kullanabilir ve ek olarak çevresel etkilerini azaltmak için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanabilirler.

Hukuk kompleks ve dinamik bir sistemdir ve yeni zorluklara ve fırsatlara cevap olarak devamlı olarak gelişmektedir. Dünya nüfusu arttıkça ve kaynaklara olan istek arttıkça, hukuk manzarayı şekillendirmede giderek daha mühim bir rol oynayacaktır.

IX. Görünüm ve Kültür

Manzaralar, onları yaratan kültürler tarafınca şekillendirilir. Bir kültürün değerleri, inançları ve uygulamaları, insanlarının organik dünyayla etkileşim kurma biçiminde yansıtılır. Bu etkileşim, bir kültürün organik kaynakları kullanma biçiminden mukaddes alanlar yaratma ve sürdürme biçimine kadar birçok şekil alabilir.

Görünüm ve kültür arasındaki ilişki kompleks ve devamlı değişen bir ilişkidir. Kültürler değiştikçe manzaraları da değişmiş olur. Bu, yeni teknolojilerin organik dünyayı büyük ölçekte değiştirmemize imkan tanıması ve değişen değerlerin çevreyle ilişkimizi yine düşünmemize yol açması biçiminde görülebilir.

Görünüm ve kültür emek harcaması nispeten yeni bir alandır, sadece önemi giderek artmaktadır. İnsanların organik dünya üstündeki tesirinin giderek daha çok farkına vardıkça, kültürlerimizin manzaralarımızı iyi mi şekillendirdiğini ve manzaralarımızın kültürlerimizi iyi mi şekillendirdiğini tahmin etmek daha da mühim hale geliyor.

S1. Peyzaj mimarlığı nelerdir?

Peyzaj mimarı, dış mekan alanlarını planlayan, tasarlayan ve yöneten kişidir. Müşterilerinin gereksinimlerini karşılayan güzel ve işlevsel peyzajlar yaratmak için mimarlar, mühendisler ve öteki profesyonellerle çalışırlar.

S2. Manzaraların değişik türleri nedir?

Organik manzaralar, kentsel manzaralar ve kırsal manzaralar dahil olmak suretiyle birçok değişik görünüm türü vardır. Her görünüm türünün kendine has özellikleri ve zorlukları vardır.

S3. Peyzaj tasarımının ilkeleri nedir?

Peyzaj tasarımının prensipleri, peyzaj mimarlarının güzel ve işlevsel peyzajlar yaratmak için kullandıkları temel kavramlardır. Bu prensipler şunları ihtiva eder:

  • Birlik
  • Çeşitlilik
  • Balans
  • Vurgu
  • Tekrarlama
  • Geçiş

Ege Bulut, Genelbakış.com’un kurucusu ve yazarıdır. Teknoloji, yaşam tarzı ve kişisel gelişim gibi çeşitli alanlarda derinlemesine bilgi ve içerik üretme tutkusuyla bu platformu hayata geçirmiştir. İnternette kaliteli ve güvenilir bilgiye kolay erişimin önemine inanan Ege, blogunu sürekli olarak güncelleyerek okuyucularına en yeni ve faydalı içerikleri sunmayı hedeflemektedir.

  • Toplam 161 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Manzaranın Melodisi

Manzaralar 2 ay önce

İçindekilerII. Müzik ve GörünümIII. Müzikte MelodiIV. Manzarada Müziğin ÖnemiV. Peyzaj Tasarımında Müzik Iyi mi KullanılırVI. Peyzaj Tasarımında Müzik ÖrnekleriVII. Peyzaj Tasarımında Müzik Kullanmanın Yararları II. Müzik ve Görünüm III. Müzikte Melodi IV. Manzarada Müziğin Önemi V. Peyzaj Tasarımında Müzik Iyi mi Kullanılır VI. Peyzaj Tasarımında Müzik Örnekleri VII. Peyzaj Tasarımında Müzik Kullanmanın Yararları VIII. Sıkça Sorulan Mevzular X. Kaynaklar Antet Yanıt 1. Görünüm müziği Bir manzarada mekan yahut ruh hali duygusu yaratmak için müziğin kullanılması. 2. Müzik ve tabiat Müzik ve tabiat arasındaki ilişki. 3. Müzikal görünüm Müzik vesilesiyle deneyimlenmek suretiyle tasarlanmış bir görünüm. 4. Müzikte tabiat Müzikte naturel seslerin ve çalgıların kullanması. 5. Ses Manzaraları Muayyen bir atmosfer yahut ruh hali yaratmak için tasarlanmış müzik türü. II. Müzik ve Görünüm Müzik ve görünüm tarih süresince sıkı sıkıya iç içe geçmiştir. Birçok kültürde müzik, naturel dünyayı temsil etmek yahut andırmak için kullanılır ve dağlar, ormanlar ve nehirler benzer biçimde görünüm […]

Ayna, Duvardaki Ayna

Manzaralar 3 ay önce

İçindekilerII. Ayna Yansımalarının BilimiIII. Ayna Yansımalarının PsikolojisiIV. Sanat ve Edebiyatta Ayna YansımalarıV. Din ve Mitolojide Ayna YansımalarıVI. Popüler Kültürde Ayna YansımalarıVII. Günlük Yaşamda Ayna YansımalarıAyna Yansımaları ve Kişilik Göller ve göletler birçok insan için güzellik ve refah deposudur. Günlük yaşamın koşuşturmacasından uzakta, dinlenip düşünmek için bir yer sunarlar. Çağıl yaşamın stresinden kaçmak için bir yer arıyorsanız, sakin bir göl ya da gölet tam da ihtiyacınız olan şey olabilir. Her biri kendine has güzelliklere haiz birçok değişik göl ve gölet türü vardır. Birtakım göller büyük ve genişken, ötekiler minik ve samimidir. Birtakım göletler kristal berraklığındayken, ötekiler bulanık ve gizemlidir. Tercihiniz kesinlikle, size hitap eden bir göl ya da gölet bulacağınızdan güvenilir olabilirsiniz. Sakin bir göl ya da gölet bulmanın en iyi yolu birazcık inceleme yapmaktır. Yöresel sakinlerle konuşun, çevrimiçi kaynaklara göz atın ve beğendiğinizi bulana kadar değişik gölleri ve göletleri ziyaret edin. Müsait bir yer bulduğunuzda, ziyaretinizi dikkatlice planladığınızdan güvenilir olun. […]

Bahçe Tasarımı Doğayı İçeriye Getiriyor

Manzaralar 3 ay önce

İçindekilerBahçe tasarımının türleriBahçe tasarımının unsurlarıBahçenizi planlayınBahçeniz için nebat tarzıSürdürülebilir bir bahçe yaratmakBahçenizin bakımıII. Bahçe tasarımının türleriIII. Bahçe tasarımının unsurlarıIV. Bahçenizi planlamakV. Bahçeniz için nebat tarzıVI. Sürdürülebilir bir bahçe yaratmakVII. Bahçenizin bakımıÇocuklarla bahçecilikIX. Yaşlılar için bahçecilik Bahçecilik, bir bahçede nebat yetiştirme ve bakımını yapma uygulamasıdır. Güzel duyu, besin üretimi ve rehavet şeklinde muhtelif nedenlerle yapılabilir. Bahçeler, ufak arka bahçelerden büyük halka aleni parklara kadar muhtelif ortamlarda bulunabilir. Bahçe tasarımının türleri Bahçe tasarımının birçok değişik türü vardır ve her biri kendine has özelliklere haizdir. En yaygın bahçe tasarımı türlerinden bazıları şunlardır: * Resmi bahçeler: Resmi bahçeler çoğu zaman bakışımlı ve geometrik tasarıma haizdir. Çoğu zaman kesilmiş çitler, düz yollar ve bakışımlı çiçek yatakları ihtiva ederler.* Gayriresmi bahçeler: Gayriresmi bahçeler daha kolay ve organik bir tasarıma haizdir. Çoğu zaman kıvrımlı patikalar, budanmamış ağaçlar ve muhtelif bitkiler ve çiçekler ihtiva ederler.* Kulübe bahçeleri: Kulübe bahçeleri çoğu zaman ufak ve büyüleyici tasarıma haizdir. Çoğu zaman […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele